Echte veiligheid is je bereidheid om niet weg te lopen van jezelf

– Pema Chödrön

Ervaringen van deelnemers

 • Er is rust in je les en veiligheid. Je creëert een prettige sfeer.

 • Professioneel en toch heel persoonlijk.

 • Duidelijke, eenvoudige oefeningen.

 • Zelfcompassie door mindfulness gaf me zoveel rust en inzicht in mijn gedachten! Hierbij hoef ik niet al mijn gedachten te analyseren en om te turnen. Het was oké dat de gedachten er zijn en ik mag ze weer loslaten. De gedachten zijn niet mij.

 • Ik vind je erg betrokken, kalm en integer. Daarnaast weet je waar je over praat. Je bent open en op een subtiele wijze daadkrachtig. De cursus heb je tot in de puntjes voorbereid, dat geeft vertrouwen en rust.

 • Ik merk dat ik rustiger ben geworden. Door de tijd te nemen voor de oefeningen ook al is het niet altijd gemakkelijk ontstaat er blijkbaar een soort ruimte. Ik neem meer vrijheid om te reageren op dingen, kijk of ik echt iets wil doen en hoe.

 • Mensen merken aan mij dat ik rustiger ben geworden.

Wat is het belangrijkste dat jij voor jezelf uit de training hebt meegenomen?

 • Dat ik rust in mijn hoofd kan creëren door oefeningen te doen en afstand te nemen van bepaalde situaties, wandeloefeningen en tijd te nemen voor mij zelf.

 • Dat je vanuit een andere benadering kan kijken naar de kanten die je minder leuk vindt aan jezelf en dat het beter voelt om er op een andere manier naar te kijken.

 • Dat ik minder moet vluchten in afleiding. Het lukt me echt beter om gewoon te zijn en dingen te laten gebeuren. Ik probeer mijn werk ook minder belangrijk te laten zijn.

Reacties deelnemers Compassieherinnering

“De 1,5 uur compassieherinnering is voor mij een heerlijk moment van rust, waar ik altijd weer naar uit kijk. Na afloop voel ik me geïnspireerd en opgeladen. Tanne creëert een sfeer van vertrouwen en rust, en geeft blijk van veel compassie voor haar cursisten. De mooi gelegen locatie in het buitengebied van Diepenveen draagt bij aan het gevoel van rust. Tannes prettige stem en ontspannen aard begeleiden je heel gemakkelijk door de gevarieerde en altijd goed voorbereide oefeningen. Ze weet me te raken met inspirerende teksten.”

S., man van 39 jaar

“Het is fijn om elke twee weken herinnerd te worden aan een andere wereld dan waar ik in het dagelijks leven (bijvoorbeeld op mijn werk) mee te maken heb. Een wereld waarvan ik me door de oefenavonden in het dagelijks leven steeds vaker bewust ben. Dat helpt me om bijvoorbeeld bewuster te leven, vrede te hebben met mijn vele gedachtes en te voorkomen dat nadenken piekeren wordt. De bijeenkomsten vind ik erg plezierig en waardevol, bijvoorbeeld door de uitwisseling van elkaars ervaringen en de oefeningen die elke keer opnieuw inspireren om thuis verder te gaan.”

F., man 40 jaar

Agenda

Ervaringen van deelnemers

 • Er is rust in je les en veiligheid. Je creëert een prettige sfeer.

 • Professioneel en toch heel persoonlijk.

 • Duidelijke, eenvoudige oefeningen.

 • Zelfcompassie door mindfulness gaf me zoveel rust en inzicht in mijn gedachten! Hierbij hoef ik niet al mijn gedachten te analyseren en om te turnen. Het was oké dat de gedachten er zijn en ik mag ze weer loslaten. De gedachten zijn niet mij.

 • Ik vind je erg betrokken, kalm en integer. Daarnaast weet je waar je over praat. Je bent open en op een subtiele wijze daadkrachtig. De cursus heb je tot in de puntjes voorbereid, dat geeft vertrouwen en rust.

 • Ik merk dat ik rustiger ben geworden. Door de tijd te nemen voor de oefeningen ook al is het niet altijd gemakkelijk ontstaat er blijkbaar een soort ruimte. Ik neem meer vrijheid om te reageren op dingen, kijk of ik echt iets wil doen en hoe.

 • Mensen merken aan mij dat ik rustiger ben geworden.

Wat is het belangrijkste dat jij voor jezelf uit de training hebt meegenomen?

 • Dat ik rust in mijn hoofd kan creëren door oefeningen te doen en afstand te nemen van bepaalde situaties, wandeloefeningen en tijd te nemen voor mij zelf.

 • Dat je vanuit een andere benadering kan kijken naar de kanten die je minder leuk vindt aan jezelf en dat het beter voelt om er op een andere manier naar te kijken.

 • Dat ik minder moet vluchten in afleiding. Het lukt me echt beter om gewoon te zijn en dingen te laten gebeuren. Ik probeer mijn werk ook minder belangrijk te laten zijn.

Reacties deelnemers Compassieherinnering

“De 1,5 uur compassieherinnering is voor mij een heerlijk moment van rust, waar ik altijd weer naar uit kijk. Na afloop voel ik me geïnspireerd en opgeladen. Tanne creëert een sfeer van vertrouwen en rust, en geeft blijk van veel compassie voor haar cursisten. De mooi gelegen locatie in het buitengebied van Diepenveen draagt bij aan het gevoel van rust. Tannes prettige stem en ontspannen aard begeleiden je heel gemakkelijk door de gevarieerde en altijd goed voorbereide oefeningen. Ze weet me te raken met inspirerende teksten.”

– S., Man van 39 jaar

“Het is fijn om elke twee weken herinnerd te worden aan een andere wereld dan waar ik in het dagelijks leven (bijvoorbeeld op mijn werk) mee te maken heb. Een wereld waarvan ik me door de oefenavonden in het dagelijks leven steeds vaker bewust ben. Dat helpt me om bijvoorbeeld bewuster te leven, vrede te hebben met mijn vele gedachtes en te voorkomen dat nadenken piekeren wordt. De bijeenkomsten vind ik erg plezierig en waardevol, bijvoorbeeld door de uitwisseling van elkaars ervaringen en de oefeningen die elke keer opnieuw inspireren om thuis verder te gaan.”

– F., Man van 40 jaar

Agenda