Mindfulness Zutphen

Biedt mindfulness en zelfcompassie

Je bent altijd gehaast en voelt je opgejaagd. Of je hebt last van negatieve gedachten of emoties. Je ervaart onrust en stress. Misschien ben je erg kritisch over jezelf en vind je dat je het nooit goed genoeg doet. Maar je kunt leren hier anders mee om te gaan. Mijn naam is Tanne Verhulst mindfulnesstrainer en coach in de regio Zutphen. Ik geef mindfulnesstrainingen waarin je kunt leren meer rust en mildheid te brengen in je leven.

Mindfulness en zelfcompassie, wat is het?

Mindfulness betekent de dingen bewust waarnemen en van daaruit met aandacht handelen of juist niet handelen. Zelfcompassie is niets anders dan vriendelijkheid voor jezelf. Door mindful, dat wil zeggen, aandachtig te zijn kun het leven open en zonder oordeel benaderen. Door zelfcompassie kun je jezelf met meer vriendelijkheid benaderen en bij jezelf blijven als je het moeilijk hebt.

De voordelen van mindfulness

  1. Mindfulness help bij het aanwezig zijn in het nu;
  2. Mindfulness vergroot het lichaamsbewustzijn dus ook je gevoel voor grenzen;
  3. Mindfulness verlaagt je stressniveau;
  4. Mindfulness vergroot de acceptatie van jezelf en anderen;
  5. Mindfulness verhoogt je focus en concentratieboog;
  6. Mindfulness geeft je de mogelijkheid uit destructieve patronen te stappen.

Trainingen die mindfulness Zutphen biedt

Deze training is niet hetzelfde als de veel aangeboden MBSR (mindfulness based stress reduction). En ook niet hetzelfde als de Compassietraining. Hoewel ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer ben heb ik enkele jaren geleden besloten om mijn training helemaal vanuit de mildheid, vriendelijkheid voor jezelf, vorm te geven. Het is een introductie in de mindfulness en tegelijkertijd een kennismaking met de compassietraining.

Voor ex-deelnemers aan mijn training “Zelfcompassie door Mindfulness” en ex-deelnemers aan een MBSR elders die het lastig vinden om de oefeningen te blijven toepassen in hun leven is er een vervolgtraject in de vorm van “Compassieherinnering”. Dit is een doorgaande groep waar je net als bij yogalessen de oefeningen die je al kent begeleid kunt doen. We werken rond de bekende thema’s als acceptatie, niet oordelen, vertrouwen, geduld en dankbaarheid. In deze groep kun je elk gewenst moment instappen.

Soms is het fijn om in periodes van je leven waarin je stress, angst of bezorgdheid ervaart een aantal individuele sessies te doen. Met als doel de zaken waar je onder lijdt met een milde, zachte houding te leren onderzoeken en er een andere verhouding mee te krijgen. Net als in de training leer je eenvoudige oefeningen die je zelf kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Mindfulness training in Zutphen volgen

Direct aanmelden voor één van de mindfulness trainingen in Zutphen? Meld je eenvoudig aan via onderstaand inschrijfformulier. Na inschrijving stuur ik je een bevestig en overzicht met data.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Ik meld me aan voor het individuele coaching


  Ik meld me aan voor de training Zelfcompassie door mindfulness


  Ik meld me aan voor Mindfulness op maat


  Ik heb een vraag of opmerking


  Ik schrijf mij in op de nieuwsbrief

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  Ik nodig je uit in beweging te komen.
  Om op zoek te gaan naar jouw kracht.
  Om te ontdekken hoe je daar telkens
  bij weg gaat.
  En om daar compassie mee te hebben
  omdat in dat samenspel je eigenheid schuilt.
  Ik nodig je uit om stil te staan bij die
  eigenheid.
  Ik nodig je uit om het goed te hebben met jezelf