Mindfulness Zutphen

Biedt mindfulness en zelfcompassie

Je bent altijd gehaast, begint dingen te vergeten: iets wat echt niet bij je past? Doe je alles op de automatische piloot en merkt dat je met je gedachten niet meer in het moment bent? Dat is helemaal niet erg! Er wordt nu eenmaal veel van ons gevraagd, we vervullen vele rollen en taken in ons leven. Het evenwicht en tijd voor jezelf zijn belangrijke elementen, de druk gaat anders zijn tol eisen. Mijn naam is Tanne Verhulst coach en gecertificeerd mindfulnesstrainer in de regio Zutphen. Door middel van mindfulness brengen wij samen meer rust in je leven.

Mindfulness wat is het

Vrij vertaald betekenen deze woorden in het Nederlands “Aandacht” en “Mildheid”. Door mindful, aandachtig, en mild te zijn kun je het leven met meer openheid en zachtheid benaderen. En niet in het minst kun je jezelf met meer zachtheid en openheid benaderen, dat wil zeggen bij jezelf blijven als je het moeilijk hebt.

De voordelen van mindfulness

  1. Mindfulness help bij het aanwezig zijn in het nu;
  2. Mindfulness vergroot het lichaamsbewustzijn;
  3. Mindfulness verlaagt je stressniveau;
  4. Mindfulness vergroot je empathie en compassie voor jezelf en andere;
  5. Mindfulness verhoogt je focus en concentratieboog;
  6. Mindfulness geeft je meer mentale veerkracht.

Trainingen die mindfulness Zutphen biedt

Soms is het fijn om in periodes van je leven waarin je stress, angst of bezorgdheid ervaart een aantal individuele sessies te doen. Met als doel de zaken waar je onder lijdt met een milde, zachte houding te leren onderzoeken en er een andere verhouding mee te krijgen. Net als in de training leer je eenvoudige oefeningen die je zelf kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Deze training is niet hetzelfde als de veel aangeboden MBSR (mindfulness based stress reduction). En ook niet hetzelfde als de Compassietraining. Hoewel ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer ben heb ik enkele jaren geleden besloten om mijn training helemaal vanuit de mildheid, vriendelijkheid voor jezelf, vorm te geven. Het is een introductie in de mindfulness en tegelijkertijd een kennismaking met de compassietraining.

Voor deelnemers aan mijn training “Zelfcompassie door Mindfulness” en ex-deelnemers aan een MBSR elders die het lastig vinden om de oefeningen te blijven toepassen in hun leven is er een vervolgtraject in de vorm van “Compassieherinnering”. Dit is een doorgaande groep waar je net als bij yogalessen de oefeningen die je al kent begeleid kunt doen. We werken rond de bekende thema’s als acceptatie, niet oordelen, vertrouwen, geduld en dankbaarheid.

Mindfulness training in Zutphen volgen

Direct aanmelden voor één van de mindfulness trainingen in Zutphen? Meld je eenvoudig aan via onderstaand inschrijfformulier. Na inschrijving stuur ik je een bevestig en overzicht met data.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Ik meld me aan voor het individuele coaching


Ik meld me aan voor de training Zelfcompassie door mindfulness


Ik meld me aan voor Mindfulness op maat


Ik heb een vraag of opmerking


Ik schrijf mij in op de nieuwsbrief

Ik nodig je uit in beweging te komen.
Om op zoek te gaan naar jouw kracht.
Om te ontdekken hoe je daar telkens
bij weg gaat.
En om daar compassie mee te hebben
omdat in dat samenspel je eigenheid.
Ik nodig je uit om stil te staan bij die
eigenheid.
Ik nodig je uit om het goed te hebben met jezelf