You are the sky. Everything else – it’s just the weather

– Pema Chödrön

Mijn uitgangspunt

Je hebt in je, wat nodig is om te zijn die je wilt zijn; om te doen wat je wilt doen. Vaak zal deze bron door allerlei patronen, hersenspinsels of vluchtwegen ver weg lijken. Er ligt veel overheen. Zoveel dat je het bijna niet kunt geloven dat er daaronder ongekende kracht verborgen ligt. In tegenstelling tot wat je vaak denkt, is er altijd meer goed aan je dan fout. Een belangrijk uitgangpunt van mindfulness.

Ieder mens heeft zijn patronen of thema’s ontwikkeld om bij deze verborgen kracht weg te gaan. Thema’s zoals ‘ je niet welkom voelen’, ‘niet durven’, ‘niet goed genoeg zijn’, ‘de controle willen houden’ ..enz. De uitdaging is dat je van zowel je kracht als van je thema gaat houden. Dat dit thema niet weg hoeft. Dat je er met compassie naar kan kijken, alsof het een bekend station is waar je steeds weer aankomt maar ook weer vertrekt. Je thema is niet je eindstation. Door mindfulness oefen je met mildheid aandacht te geven zonder overgenomen te worden door je zelf-ondermijnende patronen/thema’s.

Over Tanne

Ik ben Tanne Verhulst, ben getrouwd en heb 3 volwassen kinderen.

Nadat ik jaren op zorgboerderijen en in de verstandelijk gehandicaptenzorg heb gewerkt besloot ik rond mijn veertigste om iets heel anders te gaan doen. Mijn belangstelling voor ‘mensen, werk en vitaliteit’ leidde tot mijn besluit om de opleiding HBO Personeel en Arbeid te gaan doen. Vrij snel daarna vond ik ook werk als P&O functionaris. In mijn P&O werk lag altijd de focus bij de mensen.

Ik heb de afgelopen 20 jaar verschillende opleidingen en trainingen gedaan bij het ITIP en Phoenix. Daar heb ik ontdekt wat ik werkelijk wil. Daarna deed ik de post HBO opleiding “Coachen met Hart en Ziel” bij Blankestijn en Partners en de Mindfulness trainers opleiding bij het Instituut voor Mindfulness.

Zo sloeg ik opnieuw een andere weg in en ben ik mindfulnesstrainer en coach geworden. In mijn werk en leven houd ik van helderheid en genuanceerde eenvoud. Op grond van mijn eigen ervaring weet ik dat lastige momenten in het leven mogelijkheden bieden voor verdere ontwikkeling. Wat daar voor nodig is, is een milde, onderzoekende houding en benieuwdheid naar jezelf. En soms iemand die met je meekijkt en je een spiegel voorhoudt.

Agenda